RĒZEKNES PILSĒTAS ATKLĀTĀS VECMEISTARU SACENSĪBAS PELDĒŠANĀ

FOTO: RĒZEKNES PILSĒTAS ATKLĀTĀS VECMEISTARU SACENSĪBAS PELDĒŠANĀ

Peldēšanas sacensībās, kas norisinājās 13. un 14. augustā “Olimpiskais centrs Rēzekne” āra peldbaseinā, startēja vairāk kā 60 sportisti no Rēzeknes, Daugavpils, Jēkabpils, Jelgavas, Ķekavas, Rīgas, Breknelas (Lielbritānija), kā arī kaimiņvalstīm – Lietuvas (Kaišadore, Alīta, Kauņa) un Igaunijas (Tartu).

Peldētāji sacentās 14 vecuma grupās, sākot ar 0 grupu (20-24 gadi), noslēdzot ar vecāko M grupu (85-89 gadi).

13. augustā norisinājās peldējumi 100 metru un 14. augustā 50 metru distancēs (brīvajā stilā, brasā, tauriņstilā, uz muguras, kompleksajā peldējumā – 100 m).

Pirmajā sacensību dienā norisinājās 4×50 metru stafete brīvajā stilā, komandā 2 sievietes un 2 vīrieši (bez iedalījuma vecuma grupās). Trīs komandu konkurencē ar rezultātu 1:57,88 uzvaru izcīnīja “Rēzekne/JSC” (Jolanta Grugule, Irina Vaitone, Ruslans Golubs, Jurijs Talalajevs).

Svētdiena 4×50 m kompleksajā stafetes peldējumā ar rezultātu 2:08.71 par uzvarētajiem kļuva komanda “Mitau Swim” no Jelgavas (Katrīna Dūda, Nauris Pundors, Andrejs Dūda, Inga Gedrovica), tuvu uzvarai (ar rezultātu 2:08,84) bija otrās vietas ieguvēju komanda “Rēzekne/JSC”, Rēzeknes otrajai komandai izcīnot trešo vietu piecu komandu konkurencē (komandas sastāvs: Svetlana Greiškāne, Andrejs Hodjuks, Marians Žukovs, Anželika Policāne).

Trīs augstvērtīgākos rezultātus sieviešu konkurencē (divu distanču summā pēc “DVS Master Performance Table 2019”) uzrādīja sekojošas sportistes:

  • Irina Vaitore (Rēzekne);
  • Marta Annija Goberga (Rīga);
  • Jolanta Grugule (Jēkabpils).

Augstvērtīgākie rezultāti vīriešu konkurencē:

  • Andrejs Dūda (Jelgava);
  • Sigitas Katkevičius (Alīta);
  • Vaidotas Gumbis (Kaišadore).

Ik gadu labākais peldētājs un peldētāja 100 m brīvajā stilā tiek apbalvoti ar Nikolaja Krilova kausu. Labākais peldētājs 100 m brīvā stila disciplīnā bija Andrejs Dūda no Jelgavas (rezultāts 00:52,22), sieviešu konkurencē – Jolanta Grugule no Jēkabpils (rezultāts 01:09,96).

Saņemot Valentīna Hodjuka kausu, tiek apbalvoti labākie peldētāji 100 m kompleksajā peldējumā. Vīriešu konkurencē tika sveikts Andrejs Dūda no Jelgavas (rezultāts 00:58.6), sieviešu konkurencē – Irina Vaitone no Rēzeknes (rezultāts 01:17,31).

Foto Valentīns Isakovs

Otrā diena: